3. Kıbrıs Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi

Kıbrıs EAB (KEAB)’nin düzenlediği, “Barış Eğitimi: Çok Kültürlülük, Göç ve Kimlik” konulu Kongre’ye Kıbrıs İlim Üniversite’miz de desteklemiş, Kongrenin açılış konuşmaları; Assist. Prof. Dr. Kemal Akkan BATMAN, KEAB Başkanı /ile Assist. Prof. Dr. Hayrettin PARLAKYILDIZ / Cyprus Science University tarafından yapıldı. Kongreye üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel’de katılarak, bizleri yalnız bırakmadı..

Kongreye çağrılı konuşmacı olarak;  Prof. Dr. Hasan ŞİMŞEK Eğitim Fakültesi Dekanı İstanbul Kültür Üniversitesi,  Prof. Dr. Mustafa Yunus ERYAMAN Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Başkan Yardımcısı, Uluslararası Karşılaştırmalı ve Kültürlerarası Eğitim Enstitüsü Hamburg Üniversitesi, Almanya. Prof. Dr. George HEAD İskoçya Eğitim

Araştırmaları Birliği eski Başkanı, Glasgow Üniversitesi,

Kongre, eğitim bilimleri alanında çalışan bilim insanlarının uluslararası bir platformda buluşmaları, eğitim araştırmalarının bulgularını tartışmaları ve alana yeni katkılar getirmeleri şeklinde amaçlanmıştır.

Ayrıca kongrede, eğitim bilimi araştırmacılarının yapmış oldukları bilimsel çalışmaların katma değerini güçlendirmek ve eğitim araştırmalarının önemini vurgulamak amacıyla, bir yıllık periyotlarla gerçekleştirilmek üzere “3. KEMAL YÜCEL ARAŞTIRMA ONUR ÖDÜLÜ ”nün birincisini bu kongremizde hayata geçirilmiştir.

Üniversitemiz adına konuşan, Hayrettin Parlakyıldız, konuşmasında Çok kültürlülüğün, çok kültürcülüğe dönüşmemesini belirtmiş, günümüzün en büyük sorununun “göç ve kimlik” olduğunu ifade ederek, konuşmasını “ BENZEŞEREK, BİRLEŞMEK; BİRLEŞEREK, BÜTÜNLEŞMEK” ‘ten geçtiğini özellikle vurgulayarak, katılımcılarla paylaştı…