KIBRIS EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ 7-10 ARALIK

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ PARTNERLİĞİNDE KIBRIS EĞİTİM ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 3. “ KIBRIS EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ “ 7/10.ARALIK TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kıbrıs İlim Üniversitesi Partnerliğinde Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen 3. Kıbrıs Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi (CICER’17), 7 – 10 Aralık 2017 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs, Mağusa, Salamisbay Conti Resort Hotel’de gerçekleştiriliyor.
Ana teması “Eğitim Araştırmalarında ve Uygulamalarında Barış Eğitimi: Çok Kültürlülük, Göç ve Kimlik” olarak belirlenen kongreye 9 farklı ülke, 65 farklı üniversite ve kurumdan 135 araştırma bildirisi ile 200’e yakın eğitim araştırmacısının katılacak. Bunların yanı sıra kongrede eğitim bilimleri alanında uzman kişilerin özel sunumlarına, özel konulardaki atölye çalışmalarına da yer verilecek.
Ayrıca kongrede, eğitim bilimi araştırmacılarının yapmış oldukları bilimsel çalışmaların katma değerini güçlendirmek ve eğitim araştırmalarının önemini vurgulamak amacıyla, “3. KEMAL YÜCEL ARAŞTIRMA ONUR ÖDÜLÜ” yarışması da yine kongre kapsamında gerçekleştirilecek.
3. Kıbrıs Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi aşağıdaki belirtilen programlar çerçevesinde yapılan araştırmaları içerecektir.
Eğitim Yönetimi ve Eğitim Politikaları, Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Teknolojisi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Fen Bilimleri Eğitimi
Matematik Eğitimi, Sosyal Bilimler Eğitimi, Spor Bilimleri Eğitimi, Yabancı Diller Eğitimi Türkçe Eğitimi
Sağlık Eğitimi ve Çevre Eğitimi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Din Eğitimi, Özel Eğitim, Okul Öncesi Eğitimi
İlköğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Yükseköğretim, Öğretmen Yetiştirme, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Çok Kültürlü Eğitim, Yaşam Boyu Eğitim, Halk Eğitimi

Eğitim alanı ile ilgili yukarıda belirtilen çok sayıda konunun derinlemesine inceleneceği bu kongrenin eğitim hayatına büyük katkılar yapması bekleniyor.