KİÜ Pakistan Kurtuluş Gününü Kutladı

Kıbrıs İlim Üniversitesinde okuyan  Pakistanlı öğrenciler  Ülkelerinin kurtuluş gününü kutlamak için anma günü düzenlediler.Başta Rektör Prof.Dr.Ahmet Bülend Göksel olmak üzere çok sayıda akademisyen, personel  ve diğer ülke öğrencilerinin katıldığı bu anlamlı günde  Pakistanlı öğrenciler tarafından hazırlanan  ve ülkelerinin tarihi ve turistik yerlerini  gösteren slayt   ve film gösterisi yapıldı.

Yine öğrenciler tarafından hazırlanan diğer sunumlarda  Nüfus bakımından dünyanın altıncı sırasında gelen Pakistanın  1947’de İngiliz sömürgesindeki Hindistan’dan, yaşanan kanlı bir mücadele sonrası nasıl ayrıldığı   ardından yine bir bölünme yaşayıp batısı bugünkü Pakistan, doğusu ise Bangladeş olan yeni yapının  nasıl kurulduğu  görsellerle desteklenerek  anlatıldı.

Pakistanın siyasi ekonomik, kültürel ve askeri değerleri nin sunumuyla devam eden günde Pakistan’da Pencap, Sind, Kuzeybatı Sınır Eyaleti ve Belucistan olmak üzere 4 eyaletten oluştuğu, federal başkenti İslamabad’ olduğu anlatıldı.

Pakistan’lı öğrenciler kendi bayrağının resminden büyük bir pasta yapıp kutlamalara devam ettiler.

Yeni
Etiketler

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun" #19mayıs #atatürk #kıbrısilimüniversitesi
Yeşilırmak Çilek Festivali, diğer tüm resimler için kiu.edu.tr/resimler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Hemşireliğin Güçlü Sesi: İnovasyon Konferansı
Sayın Serdar Altunok'a Pilotluk Mesleği ve Nasıl Pilot olunur?
adlı sunumundan dolayı teşekkür ederiz.
Instagram Image
Dikmen Kampüsü ve Özok Öğrenci Kenti Kıbrıs İlim Üniversitesi Girne Kampüsünde Tanıtıldı.
Katılmak isteyen tüm öğrencilerimiz bizzat Destine Yücetaş ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
Instagram Image
12 Mayıs Cuma Günü Saat 15:00'da Kıbrıs İlim Üniversitesi Konferans Salonunda, Hemşireliğin Güçlü Sesi: İnovasyon adlı seminer Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar tarafından verilecektir.