KİU’da Emekçi Kadınlar Günü Anıldı…

Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde, kadın çalışanlara çiçek verilerek ve kutlanarak anıldı.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörlüğü, sabah sürprizi yaparak, kendine yeten ve susuz da yaşayabilen kaktüs çiçeğinden her bir kadın çalışanına hediye etti. Öğrenciler de üniversitede çalışan kadın çalışanlara ve hocalarına karanfil vererek “Emekçi Kadınlar Günü”nü kutladı.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada; “ 106 yıldır dünyada emekçi kadınlar günü olarak anılan 8 Mart, üniversitemizde de anılmaktadır. Bir gün değil, tüm günlerde kadın erkek eşitliğine dayanan bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını öneren Clara Zetkin  ve  Rosa Luxemburg’u saygıyla selamlayarak Tüm Kıbrıs Kadınlarının “Emekçi Kadınlar Gününü” kutluyoruz” denildi.