Milli Mücadele konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışması

Radyo Güven Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Milli Mücadele” konulu, Liseler Arası Şiir ve Kompozisyon Yarışması Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Radyo Güven Müdürü Muharrem Özdemir’in konuşmasıyla devam etti.

Bu etkinliğe, Üniversiteler de davet edilmişlerdi. Kıbrıs İLİMÜniversitemiz  adına Öğretim Üyemiz Yrd. Doç.Dr. Hayrettin Parlakyıldız, Eğitim Bilimleri Fakültemizin Türkçe Eğitimi Bölümüöğrencileriyle katılarak, temsil etmiştir.

Radyo Güven Müdürü Muharrem Özdemir etkinlikte yaptığı konuşmada, 21 Aralık’ın sadece yas günü olmadığını, Kıbrıs Türkü’nün kahramanca varlık mücadelesi verdiği bir gün olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğünü şehit ve gazilerin mücadelesine borçlu olduğuna işaret eden Özdemir, mücadele yıllarında yaşanan acılara değindi.

Şehit ve gazilerin verdiği haklı mücadelenin boşa gitmemesi gerektiğini anlatan Özdemir, yarışmaya katılanlara teşekkür ederek başarılar diledi.

Özdemir’in konuşmasının ardından yarışmaya geçildi. Yarışmada duygu dolu anlar yaşanmış, bu etkinlik Türkçe Bölümü öğrencilerimiz için alan dersi uygulaması şeklinde geçmiştir.

Böyle bir etkinliğe üniversitemizi davet eden Radyo Güven yetkililerine üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz…